ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΝ, Δικηγόρος, Ειδ. Επιστήμονας ΕΣΡ, Μέλος Συντακτικής Ομάδας ΔiΜΕΕ

    Ο Αλέξανδρος Οικονόμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986). Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA (Droit public), ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Paris II (1993) στο εσωτερικό δημόσιο δίκαιο.
    Υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ (1996-1998) και, μετά από μια σύντομη παραμονή ως ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη, εργάζεται μέχρι και σήμερα ως ειδικός επιστήμονας – νομικός στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
    Ως δικηγόρος χειρίζεται υποθέσεις κυρίως ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Συγγράφει άρθρα στο αντικείμενο του δημοσίου δικαίου και, ειδικότερα, στο δίκαιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ συμμετέχει σε ποικίλες δημόσιες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα παραπάνω αντικείμενα. Το 2004 συμμετείχε στην ίδρυση του νομικού περιοδικού «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη) και έκτοτε είναι μέλος στη συντακτική επιτροπή του και υπεύθυνος της ενότητας «Ραδιοφωνία – Τηλεόραση» (νομολογία – επικαιρότητα).
    Είναι πατέρας δύο κοριτσιών.