ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΟΣ

Απόστρατος Αξ/κος Ελληνικής Αστυνομίας

  Ο Ιωάννης Πάσχος είναι απόστρατος Αξ/κος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ειδικότητα του Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων.

  Είναι μέλος του International Association of Investigation Specialists, του High Tech Crime Network και της Ελληνικής Ένωσης Πραγματογνωμόνων, όπου διατέλεσε αντιπρόεδρος και Ειδικός Γραμματέας.

  Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Εξέτασης Ψηφιακών πειστηρίων, όπου υπηρέτησε για περίπου 12 χρόνια έχοντας χειριστεί χιλιάδες υποθέσεις και έχει τιμηθεί με τον Αστυνομικό Σταυρό για την προσφορά του στην υπόθεση της 17Ν.

  Έχει διατελέσει εκπαιδευτής της Interpol και της Europol και έχει προσκληθεί ως εκπαιδευτής στο NSLEC (National Specialist Law Enforcement Centre UK), στο πλαίσιο του προγράμματος AGIS, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Twinning της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει οργανώσει τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Λιθουανίας, όπου ήταν υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης και εκπαιδευτής του προσωπικού  τους.

  Ήταν εκπαιδευτής στη Σχολή Αξ/κών Ελληνικής Αστυνομίας και εκπαιδευτής προσωπικού της Δ/νσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε θέματα Εξέτασης Ψηφιακών πειστηρίων.

  Από την αποστρατεία του έως σήμερα απασχολείται ως Δικαστικός πραγματογνώμονας, αλλά και τεχνικός σύμβουλος σε υποθέσεις που περιέχουν ψηφιακά πειστήρια.